morots kaka:)

Ingredienser

20 bitar                                                                        

ca 300 g morötter
100 g Arla smör
4 ägg
3 dl råsocker
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 tsk stött eller mald kardemumma

Frosting:
50 g rumsvarmt Arla smör
250 g Arla Köket Kesella kvarg lätt
1 dl florsocker
rivet skal av 1 apelsin

Garnering:
1/2 dl strössel

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skala och riv morötterna fint. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner morötter och smör. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kardemumma. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad liten långpanna eller form, 25x30 cm. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakan kallna. Smält smöret till frostingen och låt det svalna av. Rör ner kvarg, florsocker och apelsinskal. Bred frostingen över kakan och låt den stelna i kylen. Strö över strössel. Skär kakan i 20 bitar.


receptet är från  www.arla.se



visste du att:

morots kaka kommer från usa!:)




tack för mej levepastej haahahah//evelinis<33

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0